Az egykori versenyzők és szakértők közül sokkal többen kritizálták Sebastian Vettel montreali büntetését, mint ahányan nem, és volt köztük olyan is (Gary Anderson), aki külön kiemelte a felügyelőket egykori versenyzőként segítő Emanuele Pirro szerepét.

“Fel nem foghatom, hogy egy olyan fickó, mint Emanuele, akit egyébként jól ismerek, hogyan asszisztálhatott ehhez a döntéshez” – fogalmazott az egykori technikai igazgató.

A döntést általában is sokan bírálták, ami fáj Pirrónak. “Szerencsére sokan a szolidaritásukat is kifejezték egykori versenyzők közül” – mondta Pirro.

“Fáj, hogy olyan korábbi legendák, mint Mario Andretti és Nigel Mansell azt mondták, amit mondtak.”

Pirro öt Le Mans-i 24 órást is nyert, van tehát némi fogalma a versenyzésről, ami szerinte ma már valóban nem olyan, mint régen.

“A világ megváltozott, a versenyek megváltoztak. Ezernyi csatát vívtunk meg a biztonság érdekében, és ez kihatással volt a versenyek lefutására is.”

“A versenyzés és különösen a Ferrari rajongójaként sajnálom, hogy ez a futam így ért véget. Nem könnyű meghozni bizonyos döntéseket, de a sport feddhetetlenségénél semmi nem lehet fontosabb.”