Lewis Hamilton szájából a kanadai időmérő utolsó pillanataiban énekelte ki a sajtot Sebastian Vettel, de a címvédő nem volt csalódott amiatt, hogy ezúttal csak második lett. Ebben valószínűleg szerepe van annak is, hogy csapattársa és eddigi legnagyobb vb-riválisa, Valtteri Bottas csak hatodik lett, így Hamilton bátran lehetett nagyvonalú.

Az utolsó gyors körében, a hajtűkanyarban kisebb hibát vétő Hamilton már a pályán adott interjújában elmondta, hogy nem lehet elégedetlen, mert mindent megtett, amit tudott, de a Ferrari egyszerűen megsemmisítette a Mercedest az utolsó szektorban.

“Mostantól nyugodtan írhatja mindenki, hogy nekik van partimódjuk” – utalt Hamilton a Ferrari nagy egyenesbeli fölényére. “Egész hétvégén nagyon jó volt a tempójuk. Az egyenesekben vagy hat tizedet nyernek, keményen dolgoztunk egész hétvégén, hogy fejlődjünk ezen a területen.”

“Ami azt illeti, nagyon-nagyon örülök Seb sikerének. Tényleg nagyon jó kört rakott össze, a Ferrari feltámadása pedig fantasztikus a sport számára.”

“Imádom, ha egy másik csapattal küzdhetek, a mai pedig nagyon szoros volt. Végig fogalmam sem volt arról, hol fogunk kikötni.”

“Voltak szakaszok, amikor előttünk voltak, aztán mi kerültünk az élre, és így tovább. Remélem, ez fordulópontot jelent számukra, és mostantól végig szoros csatáink lesznek, mert az fantasztikus lenne a szezon szempontjából.”