Reménykeltően alakult a Kanadai Nagydíj második szabadedzése, legalábbis az egykörös sprintek alapján a két Ferrari végzett az élen. Az eredmény azonban csalóka: Lewis Hamilton már az edzés elején összetörte az autóját, és Valtteri Bottas sem javult annyit a második tréningre, amennyi várható lett volna.

Ez sejtetni engedi, hogy a Kanadában új motort használó Mercedesben bőven van még tartalék, a hosszú etapokon pedig egyenesen verhetetlennek tűnt a címvédő. Volt olyan szakasza az edzésnek, amikor Bottas a legkeményebb gumikon is jobb időre volt képes, mint a lágyabbakat használó Ferrari.

“Nem mi vagyunk a leggyorsabbak” – hűtötte le a kedélyeket Vettel, akinek volt egy megpördülése is pénteken. “Hiába végeztünk az első két helyen, a Mercedesnek jelentős az előnye velünk szemben, ők az abszolút favoritok. A pénteki eredményeket nem szabad túlértékelni.”

“A többieknek problémáik voltak, és én sem éreztem még olyannak az autót, mint szerettem volna. A gumik szempontjából nem volt túl jó napunk, nem tartottak sokáig, de meglátjuk, mit hoz a folytatás.”

A második edzésen Vettel és Charles Leclerc is sokat panaszkodott a gumik túlmelegedésére, ami azért lehet rossz jel a Ferrari számára, mert vasárnap várhatóan még melegebb lesz. “Összességében nem voltunk rosszak, de sokat kellene fejlődnünk ahhoz, hogy a versenyre jó pozícióba kerüljünk. Érdekes lesz, milyen taktikákat látunk majd az időmérőn.”

Vettel ezzel arra célzott, hogy sokan valószínűleg közepes gumikon próbálnak majd bejutni a Q3-ba.