Max Verstappen a gyors köre végén érte utol a kivezető körön lévő csapattársát, a francia azonban az utolsó sikánnál nem állt félre a holland elől. Verstappen emiatt leszorítóerőt veszített, és súrolta a Bajnokok Falát, de az autó nem sérült meg komolyan.

Ahhoz azonban pont elegendő volt az incidens, hogy Verstappen értékes időt veszítsen, ami ki is akasztotta a Red Bull sportigazgatóját, Helmut Markót.

“Közvetetten az ő hibája volt, hogy Verstappen a falnak ment” – mérgelődött Marko Gasly miatt. “Vagy korábban kellett volna a gázra lépnie, vagy el kellett volna engednie Maxot. Pontosan megmondtuk neki a rádión, hogy mekkora a különbség.”

Azt ugyan Gasly is elismerte, hogy szóltak neki, de szerinte túl későn. “Eléggé későn szóltak. Készültem a körömre, de amikor szóltak, elkezdtem nyomni. Öt másodpercre volt. Aztán már csak azt mondták, hogy a falnak ment, de nem láttam, mi történt. Biztosan fogunk még erről beszélni” – fogalmazott Gasly.

Verstappen nem csinált nagy ügyet a dologból. “Pierre pont előttem volt, én meg a falnak kormányoztam az autót, mert leszorítóerőt veszítettem. Ez van, már úgysem tudunk változtatni rajta” – így a holland. “Az egész programunkra rányomta ez a bélyegét, sok időt veszítettem.”

“A tempónk egyébként nem olyan rossz, de még finomítanunk kell néhány dolgon.”