Rendkívül unalmasan kezdődött a 2019-es Forma-1-es Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzése. A ragyogó napsütésben, 19 fokos levegő- és 37 fokos aszfalthőméséklet mellett kezdődött edzés első húsz percében semmi nem történt azon kívül, hogy Robert Kubica egymagában körözött a pályán, de aztán szép lassan megélénkült a forgalom.

F1: Nagy előnyben a Ferrari, tűz volt a pályán 1

Lance Stroll autója hidraulikai szivárgás miatt lángolt egy kicsit a pályán, a Haas és a Ferrari garázsában közben a szerelők azzal töltötték az időt, hogy felvakarták a festéket az autók alól. A maguktól leváló darabkák ráragadtak a gumikra, ezt sürgősen orvosolni kellett. Nem sokkal a hétvége előtt adták át az új boxutcai épületet – ilyen apró hibák maradtak.

Az első gyors köröktől kezdve látszott, hogy a Ferrarit ezen az edzésen nehéz lesz elkapni, Sebastian Vettel és Charles Leclerc egymást váltották az első helyen. Végül Vettel zárt az élen, ráadásul úgy, hogy a legjobb idejét egy lágy szett harmadik gyors körében produkálta.

Ez arra utal, hogy időmérős beállításokkal, friss gumikkal sokat javulhat még a Ferrari, pedig Vettel így is mindössze egy tizeddel maradt el a tavalyi pályacsúcstól. Leclerc a harmadik gyors körét elfékezte az első kanyarban, benne talán még több maradt.

Lewis Hamilton négy, Valtteri Bottas hét tizedes hátránnyal zárt Vettel mögött, a Red Bull hátránya már kereken egy másodperc volt. Folytatás este nyolckor az időmérővel.

F1: Nagy előnyben a Ferrari, tűz volt a pályán 2