Lewis Hamilton értékes időt veszített a Kanadai Nagydíj második szabadedzésén, miután mindössze nyolc megtett kör után, a kilences kanyar kijáratában a falnak driftelte az autóját.

A szerelőknek ki kellett cserélniük a teljes hátsó felfüggesztést, ezzel pedig nem végeztek az edzés leintéséig. “A srácok nagyon igyekeztek a javítással, de nem volt elég idő” – mondta Hamilton.

“Nem is emlékszem, mikor volt olyan utoljára, hogy kihagytam volna egy egész edzést. Nem valami jó érzés a garázsból figyelni az eseményeket, olyan, mintha az igazgatói irodában ültem volna arra várva, hogy visszamehessek az osztályba a többiek közé.”

“Ártatlan hiba volt. Több kört tettem meg egymás után a közepes gumikon, és nagyon próbáltam megtalálni a határokat. Nyilvánvalóan egy kicsit túlmentem rajtuk.”

“De az ilyesmi megtörténik néha, gyorsan magad mögött kell hagyni, és visszaülni a lóra.”

Noha a második edzésen Valtteri Bottas “csak” harmadik lett a két Ferrari mögött, a finn szerint erős a Mercedes. “Kicsit nehezebb volt vezetni az autót a második edzésre végrehajtott módosítások után, de gyorsabbá is vált” – így a finn.

“Jó, hogy itt a kicsit erősebb új motor: a különbség nem nagy, de érezhető, és nagyon jó érzés. Az autó a rövid és hosszú etapokon is erős volt, de a Ferrari nagyon gyorsnak bizonyult az egyenesekben. Szoros csatára számítok szombaton.”