Jos Verstappen annak idején nyolc szezont húzott le a Forma-1-ben, de döntően sereghajtóknál szerepelt, a Benettonnál pedig megszorítani sem tudta Michael Schumachert. Aktív pályafutása befejezése után Verstappen fia, Max karrierjét kezdte egyengetni, a Red Bull hollandja sokat köszönhet édesapjának.

“Már egészen fiatal koromtól kezdve folyton azt hallottam édesapámtól, hogy keményen kell dolgoznom. Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is folyamatosan arra kell törekednem, hogy az autó és én is fejlődjek” – mondta Verstappen egy interjúban.

“A körülöttünk lévő, összes rendelkezésre álló eszközt fel kell használnunk arra, hogy próbáljunk találni egy jobb beállítást, vagy bármi olyasmit, amitől jobban érezzük magunkat az autóban. Édesapám folyton emlékeztetett rá, hogy mindig próbáljak extra teljesítményt találni.”

Jos Verstappen egyre inkább a háttérbe húzódik, de azért még mindig segít a fiának. “Néhány lépéssel hátrébbról figyel, de minden nap felhívom, és beszélgetünk lehetséges beállítási irányokról, amelyek felé elindulnék egy-egy edzés után.”

“Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy bármi konkrétumot mond, ez inkább arról szól, hogy én adok neki visszajelzéseket arról, éppen mit csinálok. Így ő is tisztában van azzal, mi történik.”

“Mindig nagyon sokat érő segítség egy olyan apa, aki sokat tud a munkádról, aki maga is ugyanezt csinálta. Mindig élvezem megosztani vele ezeket a dolgokat.”