A Pirelli az idei szezon előtt változtatott a Forma-1-es gumik szerkezetén, a tavaly néhány alkalommal már kipróbált, 0,4 milliméterrel vékonyabb futófelületű abroncsok érkeztek. Noha az olaszok azt ígérték, hogy az idei gumik működési tartománya szélesebb lesz, ez valójában szűkült, több csapatnak is komoly fejtörést okoznak az abroncsok.

A Ferrari is részben a gumikkal magyarázza, hogy nem képes felvenni a versenyt a Mercedesszel, a Scuderia a sötétben tapogatózik az abroncsokkal kapcsolatban.

A Pirelli is kezdi érezni, hogy mellényúlhatott az idei gumikkal, Mario Isola F1-igazgató már meg is ígérte, hogy jövőre tényleg szélesebbé válhat a működési tartomány.

“A jövő évi munkánk fókuszában a működési tartomány áll, szélesebbé szeretnénk tenni” – mondta Isola. A Pirelli a 2021-es ötleteit vetné be korábban.

“2021-ben már 18-as abroncsaink lesznek, de melegítő paplanok nélkül. Olyan keverékeket kell terveznünk, amelyek képesek így működni, vagyis 20 és 120 Celsius-fok között folyamatosan tapadnak.”

“Ez lehetőséget ad számunkra, hogy teljesesen új keverékeket fejlesszünk 2021-re. Márpedig ha találunk valami jót ebben a kutatási fázisban, miért ne vezethetnénk be már 2020-ban?”