A Ferrari 2019-re pilótát cserélt, a veterán Kimi Räikkönen helyére az F1-ben az előző évben a Saubernél bemutatkozott Charles Leclerc-t ültették. A 21 éves monacói ifjonc komoly ígéretnek tűnik, ám pár felvillanáson kívül eddig problémásan, nyögvenyelősen alakult az első maranellói idény.

Leclerc a második fordulóban, Bahreinben pole-t szerzett, és motorhiba nélkül futamot is nyert volna, de az ottani, egyetlen dobogós eredményen (3.) kívül csak négy 5. helyet és egy kiesést tud felmutatni.

A fiatal versenyző nem is titkolja, hogy ennél többet várt, kiábrándító a ferraris szezonkezdés:

“Sajnos nem épp úgy kezdődött az idény, ahogy reméltük. A szezonkezdet óta számos csalódás ért. De nem szabad elkeseredni, továbbra is a lehető legkeményebben kell dolgoznom, aztán végül csak jönnek majd az eredmények” – mondta.

F1: Leclerc csalódott, többet várt a Ferraritól 1

Leclerc számára a legnagyobb csalódás a múlt hétvégi hazai futam volt, hiszen a Monacói Nagydíj időmérőjén a csapat hibájából már a Q1-ben búcsúzott, vasárnap pedig a 15. helyről rajtolva elkeseredetten, kockázatokat vállalva próbált előretörni, aminek kiesés lett a vége. A monacói négyszer indult eddig a hazai pályán, kétszer az F2-ben, kétszer az F1-ben, de sosem jutott a kockás zászlóig.

“Sajnos ezt a futamot sem sikerült befejezni. Azt hiszem, sosem értem még célba a hazai versenyemen. Kár. Csapatként tanulnunk kell ebből, ugyanis a Q1-es kiesés kiábrándító volt. Nagyon elkeserítő, ugyanis nem a 15. rajthelyet érdemeltük. Próbálkoztam, tudtam, hogy kockáztatnom kell, és sajnos baleset lett belőle a Rascasse-ban. ”

Az ifjonc a Rascasse kanyarban produkált egy szép előzést, átfűzte magát a haasos Romain Grosjeanon, de a renault-s Nico Hülkenberg ellen már nem sikerült ugyanez. A német pilótára nem haragudott: “Szerintem sima versenybaleset volt. Nem hagyott valami sok helyet, de én érintettem a korlátot a hátsó kerékkel, aztán összeértünk, ennyi.”