Csütörtökön Monte-Carlóban lezajlott a Forma-1-es Monacói Nagydíj első edzésnapja, amelyen a Mercedes pilótái hatalmas fölénnyel verték a mezőnyt, a legközelebbi üldöző, a ferraris Sebastian Vettel is bő héttizedes hátrányban zárt.

A második edzést a 10. helyen befejező helyi csillag, Charles Leclerc gyakorlatilag le is mondott arról, hogy versenyben lehetnek a hétvégén a Mercivel:

“Nem szabad most pánikolni, de egyértelműen a Mercedes mögött vagyunk, számunkra megfoghatatlanok, szóval jobban tesszük, ha csak a saját dolgunkra koncentrálunk, keressük a legjobb megoldásokat az autót illetően, aztán majd meglátjuk, mi lesz. A cél persze a felzárkózás. Nagyon nehéz lesz az első sorba jutni, de semmi sem kizárt, amíg le nem intik az időmérőt. Dolgozunk majd a javuláson” – nyilatkozta.

Leclerc hozzátette, hogy továbbra is a Pirelli abroncsaival küszködnek, csütörtökön sem sikerült eltalálniuk a gumik megfelelő működési tartományát.

Vettel arról beszélt, hogy az edzéseken sok mindennel próbálkoztak, de egyelőre érdemi eredmény nélkül:

“Sok mindent kipróbáltunk, nem működtek, szóval nem volt egy eredményes nap, összességében küszködünk egy kicsit, hiányzik a tempónk a Mercedeshez képest, küszködünk a gumik munkára fogásával, van még dolgunk. Mindennel van egy kis probléma, ami nem épp ideális itt, de talán szombatra összeállnak a dolgok, egy kicsit talán melegebb is lesz.”

Forrás: Fotó: Getty Images