Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nemrég arról beszélt, hogy a Forma-1 átfogó reformja ellenére is ragaszkodik a csapat számára régóta biztosított vétójoghoz. A Ferrarinak lehetősége van arra, hogy nemet mondjon a szabályváltoztatásokra, de a lehetőséggel nagyon ritkán él a csapat.

Binotto szerint azonban fontos lenne megtartani, mert ez nemcsak a Ferrarit, hanem az összes többi csapatot is védi. A riválisok nem nagyon értenek egyet.

“Oké, mondhatjuk, hogy ez szerintük egy biztonsági háló a csapatok képviseletében. De ők végső soron a Ferrarit képviselik. Szóval valószínűleg úgy lenne logikus, hogy ha már tiszta lappal indulunk, mindenki ugyanazokat a jogokat kapja” – vélekedett Christian Horner, a Red Bull főnöke.

“Nagyon kedves tőlük, hogy felajánlják a csapatok érdekeinek képviseletét” – viccelődött Zak Brown McLaren-vezér. “De úgy gondolom, mindenkinek más érdekei vannak. A Ferrari nagyon sokat tett hozzá ehhez a sporthoz, de ezt el lehetne ismerni más módokon is.”

Claire Williams szerint a Forma-1-nek egyáltalán nem kellene figyelembe vennie a csapatok érdekeit. “A nagy problémám a sportunkkal, hogy túlságosan demokratikus. Sokszor beszéltem már erről: az F1-nek és az FIA-nek határozottabban kellene döntenie a szabályokról. Túlságosan együttműködők próbálunk lenni, amivel ellenkező hatást érünk el. Nagyon nem érzem úgy, hogy bármelyik csapatnak vétójogot kellene biztosítani” – így Williams.