A múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon (is) erőlködés nélkül aratott kettős győzelmet a Mercedes, a bajnoki éllovast lassan már megszorítani sem tudja senki. Úgy tűnik, hogy miközben a címvédő nagyot lépett előre, a riválisok lemaradtak, ez pedig nem tesz jót a sportágnak.

Greg Maffei, a Liberty Media ügyvezetője egy konferencián halványan utalt arra, hogy ami most történik, az már nekik sem tetszik.

“Sajnos Barcelona nem volt olyan izgalmas, mint szerettük volna” – vélekedett Maffei. “A Mercedes nagyon jól teljesített.”

“Elismerésem Valtteri Bottasnak, Lewis Hamiltonnak és Toto Wolffnak. Túl jól teljesítenek, ennél sokkal többet szeretnénk látni vasárnaponként.”

A Liberty 2021-re tervezi a nagy F1-es reformot költségplafonnal és sok mással, talán ez majd meghozza a várt fordulatot. “Ami a Concorde Agreementet illeti, óriásit léptünk előre.”

“Természetesen vannak még ügyek, amiket meg kell vitatnunk, de a Forma-1-ben 15 éve beszélnek költségplafonról, és most közel kerültünk a bevezetéséhez.”

“Az alaphelyzet az, hogy mindenki elfogadta. Ami a konkrét összeget illeti, tízmilliókon, nem pedig százmilliókon huzakodunk. Összességében úgy érzem, nagyon jó irányba tartunk.”