2021-re nagy reform készülődik a Forma-1-ben, Sergio Perez szerint pedig éppen itt az ideje, hogy alapvető változtatásokról döntsenek a sorozat vezetői. A mexikói úgy érzi, hogy a sport nagyon rossz úton járt az elmúlt néhány évben, mert a pilóták eredményre gyakorolt hatása egyre jelentéktelenebbé vált.

Perezt személy szerint nagyon bosszantja ez a helyzet, és úgy érzi, ha nem történik komoly változás, az akár elvándorláshoz is vezethet.

“Az F1 legfontosabb feladata, hogy a versenyzők, ne pedig a csapatok bajnoksága legyen ez a sorozat” – mondta Perez, amikor a 2021-es változásokról kérdezték.

“Az elmúlt években egyre csak rosszabb lett a helyzet. Jelenleg ez kizárólag a csapatok bajnoksága, mindent az autó dönt el, ami a sport és a versenyzők szempontjából is nagyon szomorú.”

“Fantasztikus versenyzők vannak, akiknek valószínűleg soha nem lesz esélyük dobogóra állni az autójuk képességei miatt. Ez alapvető probléma, az F1-nek gyökeresen meg kell változnia.”

“Nagyon várom a 2021-es szabályokat, mert nem akarok többé egy csapatfüggő bajnokságban szerepelni. Remélhetőleg több múlhat a versenyzőkön a jövőben.”

“Azt akarjuk látni, hogy a legjobb versenyző nyerjen, ne pedig a legjobb autó. Rajongóként és versenyzőként is ezt várom az F1-től, ellenkező esetben egyre kevésbé lesz érdekes.”