A Ferrarinál Kimi Räikkönen helyére ültetett Charles Leclerc idei második versenyén, a Bahreini Nagydíjon közel került ahhoz, hogy behúzza pályafutása első Forma-1-es futamgyőzelmét. A 21 éves monacói a szahíri pályán megszerezte első pole-ját, és bár a rajtnál csapattársa, Sebastian Vettel eléje került, nem sokkal később visszaelőzte a négyszeres világbajnokot, magabiztosan vezetett, amíg tíz körrel a vége előtt egy motorprobléma miatt le nem lassult, és a 3. helyre csúszott vissza.

Leclerc-nek egyértelműen nagy csalódás volt a végeredmény, de azt mondja, ezek után sem hajt görcsösen arra, hogy kipipálhassa az első győzelmet:

“Nem hajtok megszállottan erre. A megszállottságom csak arra vonatkozik, hogy a lehető legjobban vezessek, a maximumot hozzam ki az autóból. Meggyőződésem, hogy így az eredmények is jönnek majd” – mondta a Motorsport.comnak.

“Természetesen türelmetlenül várom a pillanatot, keményen is dolgozom érte, de nem a rögeszmém. Nem hiszem, hogy jó lenne kizárólag a győzelemre koncentrálva megközelíteni a hétvégéket, én egyszerűen csak igyekszem kihozni a maximumot az autóból.”

Leclerc eddigi legjobb eredménye a bahreini 3. hely, a másik három futamon mindannyiszor az 5. helyen intették le.