A tavalyi Azerbajdzsáni Nagydíjon a Red Bull pilótái a futam kezdetétől gyilkos fogócskát játszottak, gyakorlatilag előre lehetett látni, hogy ütközés lesz a dologból, ami végül valóra is vált, a célegyenesben jobb gumikon, DRS-sel támadó Daniel Ricciardo hátulról ráfutott Max Verstappenre, ütköztek, mindketten az első kanyar bukóterében zárták a versenyt.

A csapatvezetés akkor egyiküket sem tette felelőssé kifelé, a két versenyzőt pedig ugyanúgy letolták, ami részben hozzájárult ahhoz, hogy a magát vétlennek érző Ricciardo nyáron úgy döntött, inkább a Renault-nál folytatja 2019-től.

Érdekes módon a Red Bull pilótaügyekért (is) felelős motorsportfőnöke, Helmut Marko a téli szünetben arról beszélt, Verstappen volt a hibás Bakuban, mostanra viszont meggondolta magát, egy új interjúban már Ricciardóra mutogatott:

“A Ferrarinál és a Mercedesnél bezárultak az ajtók (Ricciardo előtt), nálunk pedig volt egy kis feszültség a pilóták között Baku után, bár kifelé nem látszott. Ricciardo azt mondta, (Bakuban) közbe kellett volna lépnünk, ő vétlen volt” – mondta az osztrák a Motorsport-Totalnak.

“Pedig ő volt az, aki belerongyolt Verstappenbe. Ha Verstappen nem lett volna ott, Daniel egyenesen kiment volna a bukótérbe. Ricciardo 10 évet töltött velünk egy olyan programban, ahol semmiért sem kellett aggódnia, mégis valami másra vágyott” – folytatta Marko, aki láthatóan nem nyelte le, hogy az ausztrál az utolsó pillanatig a szerződéshosszabbítással hitegette őket, mielőtt váratlanul a Renault mellett döntött.