A 2018-as Azerbajdzsáni Nagydíjon a Red Bull pilótái a futam kezdetétől gyilkos fogócskát játszottak, gyakorlatilag előre lehetett látni, hogy ütközés lesz a dologból, ami végül valóra is vált, a célegyenesben jobb gumikon, DRS-sel támadó Daniel Ricciardo hátulról ráfutott Max Verstappenre, ütköztek, mindketten az első kanyar bukóterében zárták a versenyt.

Az incidens után a csapat vezetése nem méregette, melyikük hibázott, mindkét pilótát letolták, emellett megtiltották nekik, hogy a másikat hibáztassák.

Most, kilenc hónappal az eset után, és úgy, hogy Ricciardo már nincs a Red Bullnál, az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko hozzá mert nyúlni a témához, a Motorsport.comnak nyilatkozva azt mondta, inkább Verstappent terhelte a felelősség az ütközésért:

“Verstappen megelőzhette volna a balesetet, Ricciardo túl gyors volt. Max még nem fordult be, kimehetett volna a bukótérbe, elengedhette volna. Ehelyett balhé lett” – mondta az osztrák.

“Verstappen azt mondta (a rádión), hogy vége a gumijainak. A körideje háromnegyed másodperccel romlott hirtelen. Jeleztük neki, hogy jöjjön be cserélni, de aztán azonnal megfutott két zöld (egyéni legjobb – a szerk.) szektort, azokkal a gumikkal, amik állítása szerint már a végüket járták” – magyarázta Marko azt, hogyan is alakult ki az ütközésben végződő helyzet.