A Renault ma tartotta 2019-es szezonindítóját, bemutatták az új autót – pontosabban annak számítógépes grafikáit – és bemutatkozott a megújult páros is, hiszen a franciáknál harmadik idényét kezdő Nico Hülkenberg mellett mostantól a Red Bulltól érkezett Daniel Ricciardo vezet.

Ricciardo tavaly nyáron nagy meglepetést okozott, amikor a szünetben bejelentette, hogy a logikusnak tűnő hosszabbítás helyett elhagyja a Red Bullt, és bár azóta számtalanszor elmondta, hogy új kihívásra, új környezetre vágyott, a csapatépítés pedig izgalmas feladat lesz számára, ma a Motorsport.com kérdésére elárulta, hogy a tavalyi Azerbajdzsáni Nagydíjon csapattársával, Max Verstappennel történt ütközésük is szerepet játszott a döntésben.

“Összességében sok kis dolog volt együtt, de a bakui ütközés is közéjük tartozott” – utalt arra, amikor a fiatal hollanddal folytatott gyilkos kergetőzés mindkettejük kiesésével végződött, miután a célegyenesben támadó ausztrál hátulról beleszaladt a védekezni próbáló Verstappen Red Bulljába.

“Mindkettőnket rendesen letoltak, de én nem éreztem magam hibásnak, még ha én is mentem neki, hiszen mindenki láthatta, hogy kétszer váltott irányt. Persze nem kritizálhatjuk egymást nyíltan. Talán keményfejűség ez, de én nem éreztem úgy, hogy ebben az esetben mindkét pilóta ugyanannyira felelős lett volna.”

Utólag már a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko is elmondta, hogy inkább Verstappen volt a hibás, de az akkori megközelítést Ricciardo joggal érezhette annak igazolásaként, hogy a holland a csapat csodagyereke és kedvence, ezért számára a jövőben sem teremhet már sok babér az alakulatnál.