A Ferrari 2019-re az F1-ben tavaly bemutatkozott neveltjét, Charles Leclerc-t ültette Sebastian Vettel mellé.

A csapatfőnök, Mattia Binotto az idény előtt kerek perec kimondta, hogy véleményes helyzetekben a négyszeres világbajnokot fogják támogatni, és eddig tartották is magukat ehhez: Melbourne-ben a monacói nem előzhette meg a németet, Kínában át kellett adnia a helyét Vettelnek, míg Bakuban feltűnően sokáig tartották kint az egyre inkább elhasználódó gumikon, részben azért, hogy csapattársa tapadhasson a Mercedes párosára.

Vannak, akik szerint hiba volt a sikerre éhes ifjoncot ilyen korán a nagycsapathoz igazolni, míg mások szerint kár visszafogni, demoralizálni őt a csapatutasításokkal.

Maga Leclerc azt mondja, egyelőre elfogadja a helyzetet, de határozott célja, hogy ne kezelhessék másodhegedűsként.

“A pályán kell megmutatnom, hogy mire vagyok képes, és remélhetőleg ez a helyzeten is változtat majd” – mondta a német Auto Motor und Sportnak.

“Mostanáig megértettem minden döntést, még ha versenyzőként nehéz is elfogadni az ilyesmit. A bokszutcából sokkal jobban átlátják a versenyt. Szóval egy bizonyos pontig teszem, amit mondanak.”

“Tudom, hogy jelenleg mi a rangsor itt, de mindent megteszek, hogy változtassak ezen. Ahogy minden versenyző, én is a leggyorsabb akarok lenni” – folytatta.