Egy ideig csend volt a Pirelli és a gumik körül a Forma-1-ben, ismét erősödnek azonban az olasz gyártót bíráló hangok. Günther Steiner csapatfőnök szerint például hiába van jó autója a Haasnak, a gumik miatt nem lehet belőle kihozni a maximumot.

“Nem az a kérdés, hogy ki szenved a gumikkal, hanem az, hogy ki szenved velük a legjobban. És ezek mi vagyunk” – mondta Steiner. “Ez komoly csalódás, mert egyébként jó autónk van.”

“Az idei gumik érzékenysége egyszerűen túl nagy hatással van a versenyzésre. Nem kellene állandóan arról beszélnünk, hogy a gumik működnek-e vagy sem. Ez kicsit sem érdekes, és véleményem szerint ez nem méltó a Forma-1-hez.”

“Millió és millió dollárt költünk ezekre az autókra, de ha a gumik a működési tartományukon kívül vannak, nem tudjuk használni őket.”

“Nem akarom kizárólag a Pirellit hibáztatni, mert mi is felelősek vagyunk, ha mások találnak jobb megoldásokat. De alapvetően nem szabadna arról szólnia a versenyek utáni beszélgetéseknek, hogy a gumik működtek-e vagy nem.”

Steiner szerint a Haas egyébként tudja, mi a gond, és próbálnak gyors megoldást találni rá. Romain Grosjeant sem lepte meg a bakui szenvedés, de a kendőzetlen véleményét azért elmondta.

“Kiba..ott idegesítő” – így a francia. “Persze nem túl meglepő, ami történt, de le kell ülnünk, és át kell gondolnunk, mit tehetünk.”

F1: Kiba..ott idegesítő, ami a gumikkal megy 1