Sebastian Vettel az Azerbajdzsáni Nagydíjon begyűjtötte zsinórban második dobogós helyezését, de ezzel nem lehet elégedett: a Mercedes Bakuban is sima kettős győzelmet aratott.

“Jobb versenytempó kell, ennyire egyszerű. Gyorsabbnak kell lennünk” – mondta Vettel a versenyt követő hivatalos sajtóbeszélgetésen. “Ennek a hétvégének voltak olyan szakaszai, amikor nagyon erősnek tűntünk, de összességében nem voltunk elég erősek.”

“Úgy tűnik, számunkra nagyobb erőfeszítéssel jár, hogy beletaláljunk az autó működési tartományába, míg a Mercedesnek ez kicsit könnyebben megy.”

Vettel utalt rá, hogy személy szerint neki is gondjai vannak az autóval. “Különösen egy olyan helyen, mint Baku, magabiztosnak kell érezned magad az autóban. Nálam ez az érzés egyelőre nincs meg.”

“Emiatt úgy érzem, hogy nem a legjobb formámban vezetek, mert az autó nem úgy reagál, ahogyan én szeretem. És ez természetellenes.”

“Úgy tűnik, az első versenyeken érzékenyebb voltam, mint a teszten. A teszelés nagyon jó volt, de már régen is volt. Előre kell tekintenünk és javulnunk kell, mert így lehetünk gyorsabbak. Ennyi az egész.”

Ha Vettelnek rá kellene mutatnia egy konkrét területre, a gumikat venné elő. “A bakui fejlesztésekkel előreléptünk, de a döntő egyelőre az, hogy nem tudunk zöld ágra vergődni ezekkel a gumikkal.”

“A lassú kanyarokban tapasztalható nehézségeink elsősorban nem aerodinamikai jellegűek, a mechanikai tapadással van baj. Sok házi feladatunk lesz a következő hetekre, de biztos vagyok abban, hogy ha mindent sikerül összeraknunk, versenyben leszünk. Jelenleg, az első négy verseny átlaga alapján nem vagyunk elég gyorsak.”