Akkor Hamilton volt az ifjú, feltörekvő titán, akit beültettek Fernando Alonso mellé, de ebből nem sok jó sült ki a csapatnál. Hiába volt a McLarené a legjobb autó, Hamilton és Alonso annyi pontot raboltak el egymástól, hogy nevető harmadikként Kimi Räikkönen nyerte a vb-címet.

Hamilton úgy érzi, a Ferrari idei felállásával hasonló a helyzet: Charles Leclerc az, aki ő volt 2007-ben, Alonso szerepét pedig Sebastian Vettel játssza.

“Ő talán egy évvel fiatalabb, mint én voltam akkor, de ez nem változtat a lényegen: fiatalként a lehető leghamarabb be akarsz kerülni az F1-be” – fejtegette Hamilton.

“Aztán amikor ott voltam, nyerni akartam olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet, és le akartam győzni a bajnokot, aki ellen versenyeztem. Az idei helyzet nagyon-nagyon hasonló, az akkori önmagamat látom Charlesban.”

“Eddig nagyszerű munkát végez, és megfelel az elvárásoknak egy olyan nagy csapatnál, mint a Ferrari. Nagyon jól vezet, csak mennie kell tovább ezen az úton, és meglesz a gyümölcse.”

Hamiltontól megkérdezték, hogy szerinte igazságosan kezeli-e a Ferrari a két versenyzőjét, de erre az ötszörös bajnok diplomatikus választ adott. “Ez nem az én döntésem, nem tudom.”

“Nem nekem kell irányítanom a csapatot és nem nekem kell döntéseket hoznom, szóval nekem mindegy. Mindkettejük ellen harcolok.”