Daniel Ricciardo egyelőre nem igazán találja a helyét a Renault-nál, három futam alatt egy hetedik hely volt a legjobbja. Tempóban Nico Hülkenberg mintha hajszálnyival előtte járna, sok kommenthuszár azonnal le is írta az ausztrált.

Ricciardo elfogadja, hogy gyorsan ítélkeznek róla. “Elfogadom ezeket a véleményeket” – így Ricciardo. “Persze ezek csak rövid távú dolgok, de ez már csak így megy minden sportban.”

“Ott van például a foci. Valaki vág egy mesterhármast, aztán néhány meccsen nem rúg gólt, és máris kételkedni kezdenek a kvalitásaiban. Aztán egy-két héttel később lehet, hogy megint ő a király.”

“Ha valaki magas szintre jut valamilyen sportban, máris az lesz az elvárás vele szemben, hogy minden egyes nap a csúcson legyen. Engem ez nem dühít, elfogadom.”

“A legfontosabb, hogy én tudom, mit kellene tennem. Az emberek néha türelmetlenek, de amíg én tudom, hogy jó irányba haladok, addig rendben vagyok.”

“Tudom, hogy régóta nem álltam már a dobogón. De még mindig emlékszem, mit kell tennem ehhez. Néha csak egy kis türelemre van szükség.”