Az F1-es stratégiai munkacsoport e heti ülésén ismét tárgyaltak arról a korábbi javaslatról, amely négyrészessé alakítaná az időmérő edzést.

A Q1, a Q2 és a Q3 után is négy-négy versenyző esne ki, így a mindent eldöntő Q4-re nyolc pilóta maradna versenyben. A változtatás támogatói szerint ezzel növelni lehetne a kiszámíthatatlanságot a kvalifikációk során.

A javaslatról az elmúlt hat hónapban folyamatosan tárgyaltak, de semmilyen végleges döntés nem született. Jelenleg arról vitáznak a felek, hogy négyrészes időmérő esetén hány szett gumit használhatna fel a mezőny, és kérdés, hogy a Q4-be jutott versenyzőknek milyen gumikon kellene rajtolniuk.

Egy lehetőség, hogy a Q4-es résztvevőknek ugyanazokon a gumikon kellene rajtolniuk, amelyeken a Q4-es legjobb idejüket érik el. Noha ezzel azt szeretnék kikényszeríteni, hogy a Q4-esek mindenképp a leglágyabb gumin rajtoljanak, egy csapatfőnök szerint ebben a helyzetben is simán megtennék a csapatok, hogy a jobb startgumin küldik ki a versenyzőiket.