Hatalmas pofont kapott a Ferrari az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, de legalább Charles Leclerc átesett a tűzkeresztségen. Noha az időmérőn és a verseny első etapjában nem tudta tartani a tempót Sebastian Vettellel, a futam második felében – jobb stratégiájának köszönhetően – simán utolérte csapattársát.

Noha Leclerc számára könnyed kikerülés lett volna az előzés, a csapat inkább arra kérte, hogy tartsa a pozícióját, így maradt az ötödik helyen. Mattia Binotto Ferrari-csapatfőnök dicsérte Leclerc csapatszellemét, a monacói teljesítményével is elégedett volt.

“Nagyon tetszett, hogy mennyire csapatjátékosként viselkedett” – mondta Binotto. “Nemcsak versenyzőként, a mérnökökkel is folyamatosan azon volt, hogy magát és az autót is még jobbá tegye.”

“A hétvégéjét egészben értékelve nagyon erős volt. Az időmérő, pontosabban csak a Q3 nem volt tökéletes, de ezt ő is tudja, összességében azonban nagyon jó hétvégéje volt.”

“A második etapban is erős teljesítményt nyújtott, nagyon elégedett vagyok az első versenyéhez való hozzáállásával. Ez egy nagyon jó kiindulópont.”