Lewis Hamilton az elmúlt két évben fokozatosan elkezdte beérni a Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzőjét, Michael Schumachert, az angol már több rekordot is átvett a hétszeres világbajnoktól, ráadásul ötszörös bajnokként már ezen a téren sincs messze a német legendától.

A 2016-os bajnok Nico Rosberg a Mercedesnél 2010-12 között három idényt töltött Schumacher mellett, majd 2013-tól 2016. végi visszavonulásáig négyet Hamiltonnal, így ha valaki, ő elég jól képes összehasonlítani a két versenyzőt, amit az Auto Motor und Sport kérésére meg is tett:

“Lewisnak talán több veleszületett tehetsége van, mint Michaelnek, Lewis a sportág történetének egyik legnagyobb tehetsége, és ez sokat számít. Munkamorál tekintetében viszont Michael egy külön ligában szerepelt.”

“Lewis számára könnyen jönnek a dolgok, ösztönös, született tehetség. Michael viszont a teljes csomag volt.”

A fentiek ellenére Rosberg csapattársként sokkal jobban tartott Schumachertől, mint Hamiltontól:

“Az első gondolatom az volt: hogyan fogok én helytállni Michael Schumacher mellett. Kicsit féltem. Michael igazi harcos volt, minden reggel azzal a gondolattal kelt fel, hogyan győzheti le a csapattársát. Amikor végül fölébe kerekedtem, jött Lewis. De őt legalább már ismertem a gokartos korszakból, ő nem volt olyan idegen számomra, mint Michael” – magyarázta a német.