Az előszezoni tesztelés tapasztalatai alapján az a kép rajzolódott ki, hogy a Ferrari egyelőre minimális előnyben van a Mercedesszel szemben. Lewis Hamilton nem szégyellte kijelenteni, hogy akár fél másodperc is lehet az olaszok fórja, ebből a Mercedes mérnökei legfeljebb két-három tizedet ismertek el.

A Forma-1 hivatalos oldala publikált egy videót, amelyen egymás alá tették Sebastian Vettel és Hamilton legjobb barcelonai köreit, a különbség mindössze három ezred volt a ferraris javára.

A felvételen láthatók alátámaszthatják a Ferrari előnyéről szóló teóriákat, Vettel autója olyan kezesen viselkedik, mintha sínen húznák, míg Hamiltonnak többet kell küzdenie a Mercedesszel. Nem tűnik úgy, hogy Vettel mindent kihozott volna az autójából, de Hamiltonnal kapcsolatban sem árt megjegyezni, hogy ő délután, hűvösebb aszfalton futotta a leggyorsabb körét.

“Nehezebb dolgunk lesz idén” – mondta Hamilton a Ferrari formájával kapcsolatban. “Úgy gondolom, hogy csapatként már tavaly is hátrányban voltunk a teljesítményt tekintve, így túl kellett teljesítenünk a pályán. Most még messzebbre kellene mennünk.”

“De óvatosnak kell lennünk, mert a nagy igyekezetben könnyen átléphetjük a határt, így váratlan hibákba futhatunk bele.”

“A legjobb csapat vesz körül. Van tapasztalatunk, nem véletlen, hogy világbajnokok vagyunk, szóval egyensúlyban kell maradnunk. Versenyzőként pedig rá kell jönnöm, hogyan hozhatok ki magamból még többet, de erre egyelőre nincs válaszom.”