Sebastian Vettel négyszeres világbajnokként szerződött a Ferrarihoz 2015-ben, de az olasz csapattal azóta sem tudott bajnoki címet nyerni, a tavalyi idényben pedig feltűnően sokat hibázott is, így akadnak olyanok, akik szerint jobban tenné, ha visszavonulna.

A 31 éves pilóta a német Sport Bildnek nyilatkozva arról beszélt, hogy bírja a kritikát, a kiszállásra pedig egyáltalán nem gondol:

“Az évek során megtanultam kezelni a kritikákat, még az igazságtalan kritikákat is. Világos, hogy már nem a karrierem elején járok, másrészt viszont 31 évesen még bőven van időm az F1-ben. Ha visszatekintünk, Michael (Schumacher) egy kicsit idősebb is volt, amikor az első bajnoki címét nyerte a Ferrarival, Lewis (Hamilton) pedig két évvel idősebb nálam.”

“Továbbra sem gondolok a visszavonulásra. Épp ellenkezőleg: mindent megteszek, hogy valóra váltsam a ferraris bajnoki sikerről szőtt álmomat. A családom pedig támogat is ebben” – utalt parnterére és két kisgyermekére.

Schumacher kapcsán feltették a kérdést Vettelnek, hogy példaképéhez hasonlóan ő is menne-e a Mercedeshez, amire így felelt: “Nem. A célom az, hogy a Ferrarival győzzek.”