Barcelonában a múlt héten zajlott a Forma-1-esek első 2019-es előszezoni tesztje, a négy nap alatt elég világosan az rajzolódott ki, hogy a Ferrari új autója, az SF90-es a leggyorsabb, legerősebb.

A Mercedes a múlt héten nem mutatott sokat – valószínűleg szándékosan, bár felmerült az is, hogy gondok lehetnek az autóval –, és az immár Honda-motorral szerelt Red Bull is középszerűen szerepelt.

A Red Bull Racing csapatfőnöke arra figyelmeztet, hogy a téli tesztelés nem jelent sokat, a Ferrarit korai lenne még az élre helyezni:

“Ha lenne téli bajnokság, azt mindig a Ferrari nyerné. De télen nem osztanak pontokat. Igen, egyértelműen erős autóval érkeztek Barcelonába, de az itteni hőmérsékletek közelében sincsenek annak, amilyenekben a versenyeket rendezik majd” – nyilatkozta a spanyol Marcának, hozzátéve, hogy az aerodinamikai szabályváltozások még homályosabbá teszik a képet.

“Az idei évre változtak a szabályok, így a teszteredmények egy kicsit zavarosak. Szerintem nem adnak jó képet arról, milyen lesz az első futam, persze lehet, hogy tévedek. De a teszteredmények félrevezetők lehetnek.”