A Ferrari 2019-re változtatott a versenyzői felállásán, a veterán Kimi Räikkönen helyére fiatal neveltjüket, a tavaly az Alfa Romeo Saubernél bemutatkozott Charles Leclerc-t ültették. A 21 éves monacóinak a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel mellett kell majd helytállnia.

A barcelonai teszten a címvédő Lewis Hamiltont is megkérdezték a fő ellenfél autójában ülő ifjoncról, az ötszörös világbajnok azt mondta, saját magára, a 2007-es mclarenes bemutatkozására emlékezteti őt Leclerc helyzete.

“Az ifjoncok esetében az a jó, hogy az ember teli van energiával, hittel és elszánt. Energikusabbak, mint a veteránok. Szerintem érdekes lesz látni, mi történik. A McLarennél én is voltam ilyen helyzetben (a kétszeres világbajnok Fernando Alonso mellett, 2007-ben), szóval amit láttunk már egyszer ott, megnézhetjük most máshol is.”

“Leclerc nyilván nagyon gyors, nagyon tehetséges, és valószínűleg sokakat meglep majd. De mellette egy négyszeres világbajnok veterán van, a tapasztalat pedig semmivel sem pótolható, szóval kíváncsi vagyok, hogyan alakulnak a dolgok. Sebastian négyszeres világbajnok, Chalres-nak pedig még sok mindent meg kell tapasztalnia.”

A kérdésre, hogy vajon Leclerc már idén harcban lesz-e a bajnoki címért, Hamilton így felelt:

“Majd meglátjuk, de szerintem nem lenne fair ilyen elvárásokat állítani vele szemben. Ez csak a második F1-es éve lesz. Fiatal még, lesznek hibái” – mondta az angol, aki amúgy már első évében is csak egyetlen ponttal maradt le a címről, második szezonjában pedig győzni is tudott.