A Ferrari pénteken bemutatta 2019-es Forma-1-es modelljét, az SF90-est, de az autó mellett idén új a csapatfőnök – Mattia Binotto – és a versenyzői felállás is, hiszen Sebastian Vettel mellé a Scuderia saját neveltje, a 21 éves Charles Leclerc került.

A fiatal monacói nagy tehetség, a jövő sztárja lehet, ám Binotto leszögezte, hogy egyelőre a négyszeres világbajnok Vettelé lesz az elsőbbség, a németre építenek:

“Szerintem teljesen normális, hogy bizonyos helyzetekben Sebastian élvez majd elsőbbséget, különösen az idény elején. Ő mutatja az irányt, vele indulunk a bajnoki címért. De nincsenek előítéleteink, az elsődleges cél a Ferrari győzelme.”

Vettel híresen jó viszonyban volt Leclerc elődjével, Kimi Räikkönennel, a páros ritkán látott harmóniában dolgozott, de Binotto nem hiszi, hogy az ifjonc miatt problémáik lesznek:

“Az, hogy ilyen versenyképes párosunk van, szerintem nem probléma, hanem lehetőség. Sebastiannak nincs mit bizonyítania, ő vezet minket. Charles-nak, ahogy ő maga is elmondta, még tanulnia kell, de azt is tudjuk, milyen tehetséges. Mindenesetre cseppet sem bánom majd, ha az lesz a gond, hogyan kezeljük azt, hogy a két pilótánk az élen küzd egymással.”

Leclerc tavaly, a szerződtetésének bejelentése után azt mondta, hogy már az idei évben a világbajnoki sikert tűzi ki célul, de most, a szezonkezdet előtt visszafogottabban nyilatkozott:

“Sebastian személyében jó viszonyítási pontom lesz, egyelőre nem is tűzök ki célt, egyszerűen tenni akarom a dolgomat, aztán majd meglátjuk” – reagált a kérdésre, hogy tartja-e az idei bajnoki álmokat.