Fernando Alonso 2018 végén befejezte a Forma-1-es versenyzést, hogy más kategóriákban keresse a sikereket, de csapatának, a McLarennek nem intett búcsút, az idei Indy 500-on velük áll majd rajthoz, és a tél folyamán arról is szó esett, hogy tesztelőként az F1-csapat munkáját is segítheti.

A McLaren csütörtökön leplezte le 2019-es modelljét, a Carlos Sainz és Lando Norris számára készült MCL34-est, ám az a bemutató napján sem derült ki, hogy Alonso beül-e az autóba a jövő héten kezdődő téli tesztelés során.

“A tesztelést napi alapon tervezzük. Egyelőre az állandó versenyzőinkre koncentrálunk” – mondta a McLaren-vezér Zak Brown, hozzátéve, hogy azért számolnak Alonsóval.

“Az Indy 500-projekt kapcsán Fernando továbbra is a csapat tagja. A pilótaügyekért Gil (de Ferran, sportigazgató) felel, de megvannak a terveink, több lehetséges jelöltünk is van, ami a tartalékost illeti. Úgy gondolom, hogy hivatalosan nem nevezünk majd meg tartalékos pilótát, de mindenképp lesz kihez fordulnunk, ha hirtelen szükségünk lesz valakire” – magyarázta Brown, aki egyértelműen a kétszeres világbajnokra célzott, hiszen a McLaren tesztelőjeként alkalmazott Sergio Sette Camarának nincs F1-es versenyzéshez szükséges szupelicence.