Több mint öt év telt már el azóta, hogy Michael Schumacher 2013 decemberének végén súlyos agysérüléssel járó síbalesetet szenvedett Franciaországban, a hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda állapotáról pedig 2014. szeptemberi hazaszállítása óta gyakorlatilag semmit sem tudunk.

A német Bild és Bunte friss hírei ugyanakkor bizakodásra adnak okot, ugyanis mindkét sajtótermék arról ír, hogy az 50 éves exversenyző az ünnepeket Mallorcán, a család által tavaly megvásárolt nyaralóban töltötte.

Schumachert állítólag helikopterrel szállították Svájcból a földközi-tengeri spanyol szigetre, karácsony előtt és még január eleji születésnapját is ott töltötte feleségével, Corinnával és a gyerekekkel, Gina-Mariával és Mickkel.

Schumival egészségügyi maszkot viselő ápolónők foglalkoztak, az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-versenyző pokrócba bugyolálva a teraszon is levegőzött.

A helikopteres szállítás, a szabadban való üldögélés is arra utal, hogy Schumi talán jobban van, mint hinnénk, ahogy korábban az is bizakodásra adott okot, hogy volt ferraris főnöke, az FIA-elnök Jean Todt havi rendszerességgel látogatja, a tavalyi Brazil Nagydíjat pedig együtt nézték.