Miután a motorszállító-váltás, a Renault érkezése után sem történt komoly előrelépés, a McLarennél tavaly komoly belső átalakításokba kezdtek, a csapat irányírását, működését teljesen átszervezik.

Ennek keretében távozott az addigi csapatfőnök, Eric Boullier lett az F1-csapat közvetlen vezérigazgatója és a cégvezér Zak Brown, valamint sportigazgatóként munkába állították az amerikai formaautós veteránt, Gil de Ferrant.

Idén januárban újabb szakembert igazoltak, a korábban a Porsche WEC-programját sikerre vivő Andreas Seidlt a Forma-1-es csapat ügyvezető igazgatójává – gyakorlatilag csapatfőnökévé – nevezték ki. A McLaren ma bejelentette, hogy Seidl május 1-jével áll munkába.

“Örömünkre szolgál, hogy május 1-jén Andreas is csatlakozik a csapathoz. Vele együtt megtarthatjuk az újjáépítés lendületét, alig várjuk az érkezését” – mondta Brown.

Seidl számára nem idegen az F1, a BMW-vel előbb a Williamsnél, majd 2006-2009 között a gyári csapat BMW Saubernél töltött be vezető pozíciót.

A McLaren csütörtökön mutatja be idei autóját, az MCL34-est, amelyet új versenyzők, a Renault-tól érkezett Carlos Sainz és a saját nevelésű újonc, Lando Norris vezet, de talán a tavaly év végén kiszállt Fernando Alonso is tesztel majd.