A múlt héten jelentették be, hogy a Sauber név idén eltűnik a Forma-1-ből, a csapat Alfa Romeo Racingként szerepel majd a sorozatban. Egyelőre csak a csapat neve változott, mert a tulajdonos továbbra is az Islero Investments AG.

A Sauber már tavaly szorosra fűzte együttműködését a Fiat-konszernnel, a Ferrari-motorok használata mellett a csapat névadó szponzora volt az Alfa Romeo, innen egyenes út vezetett a csapat átnevezéséig.

Az Autobild szerint a Fiat-csoport hatmillió eurót fizetett azért, hogy átnevezhesse a Saubert, de ez csak az első lépés. A lap úgy tudja, hogy az olaszoknak opciójuk van a csapat megvásárlására is, a nyárig kell eldönteniük, hogy szükségük van-e még egy Forma-1-es csapatra.

Amennyiben a Fiat a vásárlás mellett dönt, azzal valószínűleg növelheti a politikai befolyását a Forma-1-ben. De az is elképzelhető, hogy a Fiat végül úgy dönt, hogy nincs szüksége – tulajdonosként – a csapatra, mert a Ferrarival való szoros együttműködésre tekintettel így is szabadon rendelkezhet felette.