A Red Bull-lal az elmúlt években többször megtörtént, hogy beragadt a szezon elején, a kezdeti gyengébb forma pedig megbosszulta magát a bajnoki tabellán. A Red Bull most állítólag jól halad az új autó fejlesztésével, nincs csúszás, de ez Max Verstappen szerint kötelező feladat a csapat számára.

A holland úgy érzi, rögtön a legelső futamtól kezdve versenyképesnek kell lennie az alakulatnak, máskülönben nem lesz esély a bajnoki címre.

“Gondoskodnunk kell róla, hogy már a szezon elején közelebb legyünk az élcsapatokhoz, így hamarabb kezdhetünk küzdeni velük” – mondta Verstappen.

“Úgy tűnik, hogy szezon közben nagyszerű ütemben tudjuk fejleszteni az autónkat, ez segített nekünk az előző, illetve az azt megelőző szezon végén is. De ennél hamarabb kell lőtávolba kerülnünk.”

Pierre Gasly szerint “nagyon ígéretes”, amit eddig látott a Red Bull és a Honda együttműködéséből. “A Honda pokoli keményen dolgozik, a lehető legtöbbet próbálja kihozni ebből a helyzetből” – vélekedett a francia.

“Természetesen időt kell adnunk nekik, mert borzasztóan nehéz utolérni a Mercedest és a Ferrarit. Lassan, de biztosan fel fognak zárkózni, nagyon izgatottan várom, mire lehetünk képesek.”