A promóterek döntő többsége úgy érzi, hogy a Liberty Media ötletei csapongóak, az új tulajdonosnak nincs világos irányvonala azzal kapcsolatban, hogyan akarja átalakítani a sportot. A nyilatkozatban azt is írták, hogy ha így mennek tovább a dolgok, a Forma-1 másodrangú pályákon fog versenyezni, ha fog egyáltalán.

A nyilatkozat kiadása jelzi, hogy igen feszült a hangulat a versenyrendezők és a Liberty Media között, bár nem minden helyszín ért egyet a közleménnyel. Oroszország és Mexikó egyenesen elhatárolódott a nyilatkozat tartalmától, de ez már csak politika, ők biztosan jó feltételeket tudtak kialkudni/velük engedékenyebb volt a Liberty.

Noha Bernie Ecclestone már nem a Forma-1 első számú vezetője, afféle tiszteletbeli elnökként továbbra is a sport közelében van – gyorsan fel is ajánlotta segítségét a Libertynek.

“Ha arra kérnek, szálljak be az ügybe, ám legyen. De ez rajtuk áll” – üzente Ecclestone a Libertynek.

“Én is a cég alkalmazottja vagyok, azt teszem, amit mondanak nekem. Ha azt szeretnék, hogy segítsek, akkor szívesen megteszem. Nem akarok a halálos ágyamon feküdni, és nézni, ahogy a sport elindul lefelé a lejtőn.”

A promóterek közös közleményéhez a külön tiltakozásban is megszólalt Mexikó és Oroszország mellett Monaco, Bahrein, Japán és Abu-Dzabi nem csatlakozott.