Az idei naptárban szereplő 21 helyszínből 16 képviselője vett részt azon a londoni megbeszélésen, amelyen a Forma-1 jelenlegi helyzete volt a téma. Amikor a promóterek szövetsége 2012-ben megalakult, az első számú aggály a hibrid motorokra való váltás volt, ezúttal a Liberty Mediával van probléma.

A szövetség közleménye szerint az például semmiképp sem szolgálja a sport rajongóinak hosszú távú érdekeit, hogy a Liberty Media törekvései miatt egyre inkább elveszítik az ingyenes hozzáférést a közvetítésekhez.

“Hiányoznak a világos elképzelések az új F1-es kezdeményezésekkel, illetve azzal kapcsolatban is, hogy ezeket a promóterek hogyan illesszék be a hétvégék programjába. Új versenyeket sem a meglévők kárára kellene bevezetni.”

Stuart Pringle, Silverstone ügyvezető igazgatója és a szövetség elnöke egyenesen figyelmeztette a Libertyt. “Mindenki elégedetlen, a Liberty ötletei ötletszerűek, csapongóak” – mondta Pringle. “Komoly kétségeink vannak a sportág jövőjével kapcsolatban a jelenlegi vezetőkkel.”