Kubica akkor Abu-Dzabiban vezette a Williamst, de az eredmények kiértékelése után a csapat végül Szergej Szirotkint választotta Lance Stroll csapattársának a 2018-as szezonra.

Kubica tesztpilóta lett, a beugrásai során nyújtott teljesítményével pedig meggyőzte a csapatot arról, hogy érdemes szerződtetni őt 2019-re.

“Sohasem egyszerű technikai alapon versenyzőket választani” – mondta Lowe. “Sokszor nem is ez történik, hanem a csapatfőnökök csak ráböknek valakire, és szerződést kínálnak neki.”

“Mi nagyon alapos kiválasztási folyamatot tartottunk, és végül Szergejt választottuk. Szentül hiszem, hogy ez volt a jó döntés, mert nem gondolnám, hogy Robert a legjobbját nyújtotta volna abban a folyamatban.”

“Az elmúlt egy évben láthattuk fejlődni, jobban megismerhettük, így már tudjuk, mivel tudja segíteni a csapatot, és milyen teljesítményre lehet képes. Ez is amellett a döntés mellett szólt, amit most hoztunk.”

“Természetesen Robert fizikai állapotát is figyelembe kellett vennünk, de meggyőződésünk, hogy ez nem lesz akadály, teljesen készen áll az F1-es visszatérésre.”