Az időmérős helyezéseket nézve Charles Leclerc tavaly kiváló teljesítményt nyújtott a Sauberrel, a számok mélyére nézve van azonban egy terület, amelyen hiányosságai vannak. Nem úgy leendő ferraris csapattársának, Sebastian Vettelnek, aki kimagaslóan a legjobb teljesítményt nyújtotta ezen a területen.

Noha Leclerc helyezésekben hozta a maximumot, az egész mezőnyben ő teljesített a legrosszabbul azon a területen, hogy a korábbi legjobb szektoridejei alapján összerakja az elméleti legjobb idejét egy időmérőn.

Mindössze három olyan alkalom volt tavaly, amikor Leclerc azonos körben érte el a három legjobb szektoridejét, illetve az átlagok alapján a monacóinál volt a második legnagyobb különbség (132 ezred) az elért legjobb körideje és az elméleti legjobbja között.

Ezzel szemben Leclerc idei házon belüli ellenfele, Vettel megmutatta, hogy miért négyszeres bajnok, 21-ből 11 időmérőn sikerült egy körben egybefűzni a legjobb szektoridejeit. Ezzel magasan a legjobb volt az egész mezőnyben, a második helyezettnek nyolc ilyen időmérője volt.

Vettelnél volt a legkisebb különbség az elért legjobb idejének és az elméleti legjobbjának átlaga között is, mindössze 25 ezred, ami jelzi, hogy mennyire fontosak lesznek az időmérők Leclerc számára.