A Ferrari vezetőinek elmúlt napokban tett nyilatkozatai alapján Maranellóban még karácsony előtt megszületett a döntés arról, hogy nem hosszabbítják meg Maurizio Arrivabene csapatfőnök év végén lejárt szerződését.

Tudatosan időzítették úgy az eseményeket, hogy a bejelentés már januárra essen, Arrivabene utódja az eddigi technikai igazgató Mattia Binotto lett.

John Elkann elnök a sajtóban megjelent rengeteg találgatásra reagálva nyílt levélben tisztázta, hogy a váltásnak semmi köze állítólagos hatalmi harcokhoz, sőt Binotto kinevezésének szükségességével még Arrivabene is egyetértett. Elkann utalt arra, hogy egyelőre nem várhatók további változások a vezetőségben.

“Meglepetten olvastam, hogy olyan szavakat és véleményeket adtak a számba, amiket ilyen formában sosem mondtam, ezért szeretnék tisztázni pár dolgot” – idézte Elkann levelét az M4sport.hu. “Mattia Binotto csapatfőnökké történt kinevezése nem jelent törést, és nem is a vélt belső nézetkülönbségek eredménye.”

“Épp ellenkezőleg: a vállalat együtt hozta meg a döntést, egyetértésben Maurizio Arrivabenével, aki négy éven át mindent megtett azért, hogy arra a szintre emelje a Ferrarit, amelyre való. Mattia munkája alapvető fontosságú volt az elmúlt években, és ő jelenti a folytonosságot, a múlthoz képesti fordulatról tehát nem is lehet beszélni.”

“Emellett visszautasítom azokat a véleményeket és fantazmagóriákat is, melyek a múltba való visszatérésről szólnak, valamint a struktúránk további módosításáról. Én stabilitást akarok és összeszedettséget, ahogyan az ügyvezető igazgató, Louis Camilleri is. Együtt fogjuk elérni a pár hónappal ezelőtt ismertetett céljainkat, és garantálhatom a partnereinknek és szurkolóinknak, hogy maximális odaadással és felelősségvállalással mindent el fogunk követni ezért” – fogalmazott Elkann.