Stefano Domenicali 2008-2014. között vezette a Ferrarit csapatfőnökként, öt évvel ezelőtt – saját bevallása szerint – önként távozott, vállalva a felelősséget az eredménytelenségért. Domenicali jelenleg a Volkswagen-konszernnél dolgozik, az olasz rivális Lamborghinit vezeti, és lökte meg jócskán az eladásait.

Domenicali visszatérésére Mattia Binotto csapatfőnöki kinevezése miatt lehet szükség. A korábbi technikai igazgatótól nem lehet elvárni, hogy egy személyben legyen felelős a technikai és sportpolitikai területért egyaránt, Domenicalit ezért ügyvezető igazgatóvá neveznék ki.

Louis Camilleri személyében jelenleg van ügyvezetője a Ferrarinak, de vele sem az utcai autókkal foglalkozó, sem a sportrészleg nem elégedett. Már korábbi hírek is szóltak arról, hogy erősen inog a széke Maranellóban, Domenicali személyében ráadásul olyan utódja lehetne, aki mindkét területen jártas.

Hivatalos döntés még nincs, de olasz sajtóhírek szerint a Ferrarinál annyit elismertek, hogy a szezon kezdetéig lehetnek még további személyi változások a csapat körül.