A Saubernél töltött újoncszezonja után a monacói Leclerc azonnal top autóba ülhet, Kimi Räikkönent váltja a Ferrarinál. Vannak, akik elhibázottnak tartják Leclerc szerződtetésének időzítését, Nico Rosberg mindenesetre úgy érzi, új csapattársa okozhat kellemetlen pillanatokat Sebastian Vettelnek.

“Vettelnek résen kell lennie, mert Leclerc nagyon erős, és többé nem lesz meg az a komfortzónája, mint Kimi mellett” – vélekedett Rosberg.

“Most minden más lesz, Sebnek tökéletesnek kell lennie, ha nyerni akar.”

Rosberg méltatta honfitársa elkötelezettségét és munkamorálját. “Ami a munka iránti elkötelezettségét illeti, Sebastiannál nincs jobb. Szorosan együtt dolgozik a mérnökökkel, ez az odaadás Hamiltonnál nincs meg.”

“Nem tudom pontosan, mi történt vele tavaly, de ez sport: néha úgy tűnik, minden a jó irányba megy, aztán jön egy hiba, és hirtelen minden rosszra fordul.”

“Ugyanez történt velem Hamilton ellen 2015-ben. Változtatnom kellett a hozzáállásomon, úgy döntöttem, én leszek az, aki diktálja a tempót. Átvettem az irányítást, nem hagytam, hogy motivációt találjon, és legyőztem.”

A Ferrari pilótaakadémiáját az előző év végéig vezető Massimo Rivola szerint Leclerc egy kicsit olyan, mint Fernando Alonso volt. “Volt lehetőségem együtt dolgoznom Sebastiannal, amikor bemutatkozott a Toro Rossónál, és Fernandóval a minardis első évében” – így Rivola.

“Fernando volt olyan, aki Charles-éhoz hasonló hevülettel állt oda az időmérőkre, és akiben megvolt az a képesség, hogy mindig lenyűgöző eredményeket érjen el.”