A Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy 2021-től új szabályok jönnek a sorozatban, de a különböző érdekek mentén való lavírozás miatt máig nincs semmi konkrétum az ügyben.

Zak Brown, a McLaren főnöke szerint ez nem mehet így tovább, diktatórikus módszerekkel kell bevezetni az új szabályokat. “Tudjuk, hogy a változás elég bonyolult az F1-ben, de azt is tudjuk, hogy a mai F1 egy bukott modell” – mondta Brown.

“Ezen változtatnunk kell. A jelenlegi éllovasoknak természetesen nem feltétlenül tetszik, ami a történik, de a tulajdonosok feladata, hogy úgy alakítsák a szabályokat, ami szerintük a legjobb a sportnak. Ha az F1 olyan marad, mint ma, azzal mindenki veszít.”

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke is unja már, hogy nem történik semmi, szerinte az F1-nek ebben a hónapban végleges döntést kellene hoznia a 2021-es szabályokról.

“Még mindig nem tudunk semmit, és ez mindig rossz” – így Steiner. “Sok a duma, de nincs egyetlen konkrét tény sem a szabályokkal kapcsolatban. Januárban ki kellene derülnie valaminek, különben kifutunk az időből.”

“Számunkra még az idén elkezdődik 2021, nem csak 2020-ban, mint más iparágakban. Az alapos felkészüléshez most már információkhoz kellene jutnunk.”