A Ferrari 2019-re pilótát cserélt, eddigi utolsó világbajnokukat, Kimi Räikkönent elbúcsúztatták, a finn helyére az idén az Alfa Romeo Saubernél bemutatkozott saját neveltjük, a 20 éves Charles Leclerc kerül Sebastian Vettel mellé.

A monacói pilóta az olasz Autosprint magazin csütörtöki gálaestjén így beszélt a rá váró kihívásról és a céljairól:

“Nyomás? Nem, azt nem érzek. Sokkal inkább a támogatást érzem, és egyértelműen nagyon örülök. A célom természetesen az, hogy a maximumot nyújtsam és tiszteletben tartsam a csapat elvárásait.”

“Sebastian Vettel lesz a csapattársam, nagy segítség lesz ez a tanulásban, fejlődésben. Nagyszerű ember és nagyszerű versenyző – a maranellói szimulátorban végzett munkám alatt már megismerkedtünk, ő pedig meg is köszönte a munkámat.”

“Visszatérve a céljaimra: egyértelmű, hogy a Ferrari versenyzőjeként szeretnék pár futamot nyerni, például a Monacói Nagydíjat, azaz a hazai versenyemet, és a monzait – el sem tudok képzelni, milyen lesz Ferrari-pilótaként versenyezni Olaszországban!”

Leclerc a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után tartott gumiteszten már a Ferrari szerződtetett pilótájaként vezetett a csapatnál.

“Hogy milyen volt? Hihetetlen. Mesés vezetni az autót, és nagy megtiszteltetés és nagyon megható volt. Persze csak tesztről van szó, szóval a teljesítményről nincs sok értelme beszélni, de azonnal csodálatos volt!”

F1: Két futamgyőzelemre készül a Ferrari-újonc 1