Michael Schumacher állapotáról öt évvel ezelőtti síbalesete óta nem tudni semmi konkrétat, bár Jean Todt FIA-elnök nemrég azt nyilatkozta, hogy a legendával együtt nézte a Brazil Nagydíjat. Ez persze akármit jelenthet.

Schumachernek Todton kívül is vannak rendszeres látogatói, nincs azonban köztük Sebastian Vettel. A Vettel-Schumacher páros a maga idejében legyőzhetetlen volt a Bajnokok Tornáján, szoros volt a kapcsolat a két versenyző között, Vettel a balesete óta mégsem találkozott Schumacherrel.

Ezt a Ferrari pilótája a svájci Blicknek adott interjújában árulta el. Vettel néhány hónapja úgy fogalmazott, szívesen beszélgetne el Schumacherrel a Ferrari működéséről, és úgy általában a sportpolitikáról.

“Igen, ez még mindig érvényes” – így Vettel. “Michael sok évet töltött Maranellóban, a szelleme még mindig ott lebeg a csapat fölött.”

“Michaellel a versenyzők nyelvén tudnék beszélni, nem pedig a mérnökökén. Ezért lenne hihetetlenül hasznos, ha el tudnék beszélgetni vele, mindig nagyszerű volt a viszonyunk. Hiányzik.”