A Sahara Force India a Magyar Nagydíj előtt az összeomlás szélére került, ám csődeljárás keretében sikerült megmenteni a silverstone-i alakulatot, a kanadai divatmágnás Lawrence Stroll vezetett befektetői csoport beszállásával a Belga Nagydíjtól Racing Point Force India néven tovább működhettek.

Az új tulajdonosok a 2019-es világbajnokságra már egyszerűen Racing Pointként nevezték a csapatot, ám úgy tűnik, a nem túl karakteres név csak átmeneti megoldás.

“Ez csak átmeneti név, az újabb változásig, amelyet még a 2019-es szezon kezdete előtt bejelentünk majd” – mondta az Autosportnak a csapatfőnök Otmar Szafnauer a 2019-es nevezési lista közzététele kapcsán.

Szafnauer egy másik, a Crash.netnek adott nyilatkozatában jelezte, hogy míg a névváltoztatás valószínű, az elmúlt két szezonban a főszponzor BWT által hozott rózsaszín festés megmaradása “99 százalék”, azaz ezen a téren nem kívánnak újítani.

A Force India – pardon, Racing Point – 2019-ben a csapatnál hatodik idényét kezdő Sergio Perezzel, valamint a tulajdonos fiával, az elmúlt két szezonban a Williamsnél vezető Lance Stroll-lal versenyez majd.