A 20 éves Charles Leclerc évek óta a Ferrari pilótanevelő programjának tagja és a csapat tesztpilótája, így nem egyszer vezette már a Scuderia Forma-1-eseit, azonban az abu-dzabi gumiteszt szerdai napján ülhetett először a volánhoz az alakulat hivatalos versenyzőjeként.

“Nagyon különleges volt úgy beülni az autóba, hogy tudom, ez lesz a jövő évi csapatom. Nagyon rég vártam ezt a napot, nem hittem, hogy valaha megvalósul, de ma tényleg valóra vált, igazán boldog vagyok. A ma elvégzett munkával is elégedett vagyok, szóval igazán megható volt az egész” – mondta az Alfa Romeo Saubernél idén bemutatkozott ifjonc, aki 2019-re gyakorlatilag csapatot cserélt elődjével, Kimi Räikkönennel.

“A fő cél a csapat megismerése volt most, még ha sokukat már így is ismertem. De ma először dolgoztam velük úgy, hogy már a Ferrari igazolt versenyzője vagyok a jövő évre. Fontos volt ez, mert minden csapatnak megvan a saját munkamódszere, ma pedig lehetőségem nyílt megfigyelni és megérteni, hogy ez a csapat hogyan dolgozik.”

Leclerc egyébként a leggyorsabbként zárta a kétnapos Pirelli-tesztet.

F1: Meghatódott az ifjonc a Ferrari volánjánál 1