A 17 éves Sophia Flörsch az elmúlt évtized egyik legdurvább autóversenyes balesetének főszereplője lett, amikor nyolc nappal ezelőtt a Forma-3-as Makaói Nagydíj vasárnapi versenyén egy kerékvetőn megpattanva, majd egy másik autón a levegőbe emelkedve közel 280 km/órás tempónál szállt el és csapódott a pályán kívüli építménynek.

A német tinilány csigolyatörést szenvedett, két menetben összesen majdnem egy teljes napig operálták aznap és múlt hétfőn, azonban olyan gyorsan javult az állapota, hogy ma már el is hagyhatta a makaói kórházat, mostantól otthon, családja körében folytatja a lábadozást.

“Ma hazarepülök. Nagyon örülök, hogy a napokban már újra láthatom a családomat és a barátaimat. Még mindig lenyűgöz a szurkolóktól a világ minden tájáról kapott támogatás. Hatalmas köszönet mindenkinek Makaóban, főképp a kórháziaknak, Dr. Launak, Dr. Channek, Mr. Lei Wai Sengnek, Maria Elisa Goncalvesnek, Angel Sulanir Goncalves Pachecónak és a csodálatos ápolóknak; a Makaói GP szervezőinek, Dr. Ceccarellinek, a HWA-csapatnak és a Mercedes AMG F1-nek a segítségért, a barátságért. 2018. november 18-án a második születésnapomat ünnepelhettem Makaóban… Most egy új fejezet kezdődik, alig várom! Koncentráljunk 2019-re!” – írta a Facebookon.