A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nyáron hirdette meg a Forma-1 következő, 2020-23-ra szól gumiszállítói tenderét, amelyre a 2011 óta ebben a szerepben dolgozó Pirelli, valamint a dél-koreai Hankook adott be pályázatot. Az FIA mindkét jelentkezést befogadta, a szerződés megkötése a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Mediára maradt, az amerikaiak pedig a Pirellivel való folytatás mellett döntöttek, jelentették be a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj délelőttjén.

“A Pirelli fontos, nagyra tartott partnerünk 2011 óta. Prémiummárka, a globális motorsport vezető szereplője, az együttműködésünk megújítása pedig bizonyítja, hogy a legjobbakkal akarunk dolgozni. Örömünkre szolgál az újabb szerződés, ami garantálja a biztos jövőt a Forma-1 egyik kulcsfontosságú területén” – mondta a Forma-1 vezére, Chase Carey.

Az FIA elnöke Jean Todt így üdvözölte a szerződéshosszabbítást: “Örülök, hogy újra a Pirelli lett a Forma-1-es világbajnokság hivatalos gumiszállítója, mert így hasznosíthatjuk a 2011 óta gyűjtött tapasztalatokat. Tudjuk, hogy milyen fontos és nehéz a gumiszállító szerepe, főképp a Forma-1-ben.”