Lewis Hamilton a BBC-nek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a maga részéről nem vinne futamokat szegény országokba. Különösen az Indiával összefüggésben tett megjegyzésére akadtak ki.

“Indiában versenyeztünk is már, de nagyon furcsa volt, hiszen India nagyon szegény ország, mégis ott volt ez a hatalmas, gyönyörű versenypálya a semmi közepén. Nagyon felemás érzésekkel mentem arra a futamra” – fogalmazott Hamilton, a közösségi médiában pedig annyi támadást kapott a szavai miatt, hogy szükségét érezte egy pontosításnak.

“Eljutott hozzám, hogy sokaknak nem tetszettek az Indiával kapcsolatban mondott szavaim” – reagált Hamilton.

“Először is, India egyike a világ legcsodálatosabb helyeinek. Az ottani kultúra lenyűgöző. Többször jártam ott és mindig nagyszerűen éreztem magam, ugyanakkor miközben a világ egyik leggyorsabban növekvő gazdaságáról van szó, nyomorból sincs hiány.”

“A viszonyítási pontom az volt, hogy furcsa egy ottani hétvégén megérkezni egy olyan hatalmas arénába, amelynek felhúzásánál a pénz nem számított, miközben az oda vezető úton hajléktalanok tömegei mellett megyünk el.”

“Százmilliókat költöttek el egy pályára, amit már soha nem használnak. Ezt a pénzt iskolákra és otthonokra is elkölthették volna a rászorulók részére.”

“Amikor volt ott verseny, senki nem jött, mert túl drága volt, vagy senkit nem érdekelt. De így is találkoztam hihetetlen indiai rajongókkal.”